Skolmatsalen

 

I vårt kök lagas cirka 350 måltider varje dag till elever inom förskola och skola i centrala Bräcke.

Vårt fokus ligger på bra, näringsrik mat som eleverna gillar. Vi tycker det är viktigt att de själva är delaktig i diskussionen kring menyerna.

 Detta sker genom matråd och varje årskurs har möjlighet att ha en egen önskevecka per termin med mat som ligger högst upp på deras önskelista.

 

Till lunchen här i skolmatsalen finns det alltid ekologisk mjölk, vatten och citronvatten. Varierande salladsbuffé enligt de eleverna önskat och alltid  en extra matig sallad med tex ris eller pasta. 

Smör och hårt bröd. Ekologiska frukter och grönsaker i den utsträckning det går samt svenskt kött (nöt, fläsk och kyckling).  Potatisen kommer från den lokala potatisleverantören, Johan Vikström i Grimnäs.

Varje dag väger vi det matsvinn som blir i ett ständigt arbete mot att minska  det och i skolmatsalen sitter anslag uppe som en påminnelse om hur vi kan tänka för att få så lite matsvinn som möjligt.