19 September 19:00 | Förmingel från 16:00 med café och bar.

 

Höstens residensgrupp Sirocco ger sig ut på turné i länet.

Sirocco spelar sånger från judiska musiktraditioner på språken latino, jiddisch, hebreiska och arabiska. Sirocco tar publiken med på en resa genom historien med sitt unika sound och i nyskapande arrangemang. De musikaliska influenserna kommer bland annat från Sydamerikansk folkmusik och flamenco.

Dramatiskt, djupt känslosamt och strålande skickligt är ord som beskrivit Sirocco och som gett gruppen ett namn inom den svenska folk- och världsmusikscenen. Kärnan i gruppen är sångerskan Sofia och gitarissten Patrik som startade sitt samarbete i en vilja att binda samman musik från vitt skilda håll och skapa en klangvärld. Nytt för året är samarbetet med slagverkaren Fredrik Gill och cellisten Hanna Stenlund-Monthan.

Under frilansresidenset kommer gruppen fokusera mycket på ny repertoar, men även använda tiden till att ge den nya konstellationen möjlighet att utveckla och fördjupa sitt samarbete. Gruppen ser mycket fram emot att bjuda publiken på en känslofylld och vacker resa i tid och rum där fyra strålande musiker skapar magi tillsammans.

Sofia Berg-Böhm – Sång
Patrik Bonnet – Gitarr och Oud
Hanna Stenlund Monthan – Cello
Fredrik Gille – Slagverk

Förköp biljetter på www.tickster.com

2019-09-09T05:44:47+00:00